Cati m-au cautat ?

luni, 7 februarie 2011

Siguranta zilei de maine

Exista 2 categorii de oameni:
1)aceia care isi doresc un venit modest si aparent sigur si stabil, obtinut in urma prestarii muncii lor ca angajat la stat sau la privat
2)aceia care vor intodeauna mai mult, un castig mare dar totodata nesigur si foarte instabil, primit in urma afacerilor personale desfasurate
   Cu siguranta cei din prima categorie isi doresc sa treaca in cea de a doua, dar niciodata nu vor avea destula energie sa devina intreprinzatori, decat atunci cand le este amenintat locul de munca. Cei din a doua categorie nu vor dori niciodata sa se afle in randurile celor angajati.
    Analizand cele 2 categorii de oameni ne intrebam daca aceasta stare de lucruri a fost intodeauna asa ?? Din cele mai vechi timpuri au existat oameni dominanti si oameni dominati.
    Pe vremuri acest sistem se numea SCLAVAGISM, iar acum se numeste CAPITALISM.
Poate te intrebi ce ii face pe oamenii angajati sa accepte aceasta stare de dominare sau sclavagism modern?!
 Oamenii dominanti pe care ii vom numi in continuare LIDERI le vor spune celor angajati ca si ei pot avea o stare materiala buna, dar cu siguranta durata obtinerii unui statut si confort bun fata de ceilalti semeni ai lor , este foarte lunga si singura modalitate de a obtine acel standard de viata , este sa faca un credit, deci in a se indatora. Si cum banii acestia vin de la lideri, toata lumea isi face credit pentru a putea achizitiona bunuri cat mai valoroase si a avea un confort cat mai sporit. Nu este nici o problema ca aceste datorii vor putea fi singurele mosteniri lasate urmasilor si in acest mod contribuie la sporirea averii liderilor si saracirea in continuare a datornicilor. Si atunci ne dam seama ca nu este nici un mister in sintagma: 'BAN LA BAN TRAGE' , ci este doar o chestiune de atitudine.
 Dar oare cum poti totusi sa ajungi lider?
a) Invata de la lideri cum au ajuns asa si nu mai fii invidios pe ei, adica 'fura meserie'. Reusita lor este cea mai buna garantie ca acea reteta functioneaza.
b) Fi primul  , adica cauta acele domenii care nu au mai fost abordate pana atunci, fara sa iti fie frica de esec. Inexistenta unor afaceri intr-un anumit domeniu, nu este neaparat dovada lipsei de cerere potentiala, poate fi doar un domeniu care nici nu a existat pana atunci. De exemplu acum 100 de ani potcovarii erau la mare cautare, iar meseria de vulcanizator nici nu exista, iar acum lucrurile sunt aproape invers.Vezi si succesul Facebook si Microsoft.
c)Invata sa iti asumi esecul . Niciodata un lider nu iti va arata esecurile pe care le-a avut pana sa aiba succes. De multe ori succesul este doar varful icebergului care pluteste pe un imens bloc de sacrificii si deziluzii.
d)Gandeste pozitiv.  Intodeauna un lider vede doar partea plina a paharului. Niciodata acumularile nu pot veni daca paharul este plin, pentru ca ar da pe afara si toata munca ar fi in zadar. Deci intodeauna un pahar trebuie sa fie pe jumatate gol.
e) Fa-ti prieteni mai mult din randul liderilor, sau alfel spus "Spune-mi ce prieteni ai ca sa iti spun cine esti". Nu poti sa devii lider daca toti din jurul tau iti spun ca nu vei reusi, ca nu esti pregatit sau ca nu este pentru tine. Puterea autosugestiei si a cuvantului este imensa. Cu timpul vei crede ca indiferent ce faci nu vei reusi, exemplul celor din jurul tau, te va face sa vezi ca aceea este starea normala a lucrurilor.
  Cu siguranta exemplele pot continua, dar vreau sa aflu TU din ce categorie de oameni faci parte? 
Aici aveti cea mai buna dovada a unui lider. 

Un comentariu:

  1. happy to be me! sau altfel spus, nu ma regasesc in eseul tau ... dar te urmaresc cu simpatie!

    RăspundețiȘtergere