Cati m-au cautat ?

duminică, 10 iulie 2011

Idei de afaceri

   Pornind de la o discutie pe Facebook, ma intreba cineva, cum sa identifici oportunitatile de afaceri bune, in aceste vremuri in care toata lumea se plange ca nu mai merge nimic.
     O solutie este sa identifici nevoia in jurul tau si sa actionezi. Sa creezi oferta pornind de la necesitate.
   Va fi practic imposibil sa vinzi un bec unei persoane care nu are curent electric in locuinta, dar va fi foarte usor sa vinzi o lampa pe gaz, chiar daca aceasta nu este moderna, scoate fum si miroase ingrozitor. Cei care scot pe piata un produs , iar apoi incearca sa ne convinga de necesitatea si utilitatea lui, vor avea mai putin succes decat cei care identifica nevoia si apoi creaza produsul.

  Pentru cei care doresc sa gaseasca cateva idei concrete care le-ar putea aduce profit, ii rog sa se gandeasca la urmatoarele oportunitati:
1)Crearea unei piete (poate chiar online )  de  tip troc in care cei care au de oferit un produs sa il evalueze la un pret si sa treaca intr-o lista produsele la pret similar cu care vrea sa il schimbe. Pe fondul lichiditatilor din ce in ce mai scazute aceasta ar fi o afacere buna. Se pot percepe taxe de piata.
2)Bursa de alimente ieftine direct de la producator si alimente pe cale de expirare care se vand la 30-50% din pret si care pot fi consumate imediat in cadrul meselor festive (parastase, nunti, botezuri, aniversari) , camine de batrani, cantine etc. Foarta multa lume ar procura cosul zilnic de alimente la pret redus, dar nu stiu de unde, iar prospectarea pietii presupune o cheltuiala de timp si bani in plus. Inscrierea in asemenea bursa se face contra unei sume modice.
3)Instalarea unor automate de gheata pentru bauturi in locuri publice pe timp de vara. Nu cred ca ati gasit undeva gheata ( in afara de unele benzinarii) atunci cand afara erau 40 grade si in mana aveati o bautura la aproape aceiasi temperatura....
Lista poate continua cu multe oferte necesare, care inca nu sunt puse in valoare, dar pot deveni afaceri serioase.

Un comentariu:

  1. Da mi-a placut. Precizez ca pun accent per informatia de pe blog si mai putin pe design. E o prezentare simpla si succinta.

    RăspundețiȘtergere