Cati m-au cautat ?

joi, 28 aprilie 2011

Saracia sau bogatia este o alegere

     Probabil ca ati auzit deja afirmatia : " Poti sa imi dai un milon ca nu fac asta" sau "Nu fac asa ceva pentru nimic in lume". Sunt oameni care, desi sunt saraci nu vor sa schimbe nimic in viata lor. Nu mai traim in vremea in care lucrurile se schimba in ani de zile si ne putem baza pe o activitate pe care o putem face toata viata si sa iesim la pensie din ea. Acum lucrurile se schimba daca nu de la o zi la alta, cel putin de la o luna la alta. Trebuie sa fim oportunisti, sa gasim alternative noi in acest uragan al schimbarii. 
    Am auzit de multe ori expresia : "Sarac si cinstit" , dar niciodata vorbindu-se de un om ca ar fi bogat si cinstit. De ce oare cand vedem un om bogat ne gandim ca averea a fost facuta prin furt si nu prin specularea unei oportunitati la un moment dat?  In loc sa ii invidiem si sa blamam pe cei bogati , mai bine am invata cum au facut ei avere, sa ii folosim ca pe o scara pentru a ne atinge telurile, nu sa negam tot ce vine din partea lor. 
    Majoritatea oamenilor urmeaza turma, adica fac ce face lumea mediocra din jur. Acesta este cel mai bun mod de a ajunge exact ca ei. Sa luam un exemplu:
   Cand bancile dadeau credite doar cu buletinul , toata lumea a facut credit pentru a investi in pasive, adica in bunuri care nu genereaza profit, dar te fac sa muncesti si mai mult pentru ele si sa devii sclavul lor. Cu banii obtinuti din credite au cumparat plasme, masini si case fara a se gandi ca banii aceia ii vor da cu dobanda , chiar si atunci cand poate peste cativa ani nu vor mai putea munci, fie ca nu vor avea unde, fie ca sanatatea nu le va permite. Astfel se ajunge ca dupa doar cativa ani, dupa ce ai achitat o parte considerabila a bunului obtinut, acesta sa iti fie luat de banca.
    Cei care si-au achizitionat o casa prin credit, nu s-au gandit ca in cei 35 de ani de rambursare a datoriei, pe langa riscurile de mai sus, ajung sa plateasca o casa de 3 ori, iar cand vor termina de achitat, ea va valora poate jumatate. Asta inseamna ca au lucrat pana la pensionare pentru ei , doar maxim 20% din timp, restul de 80% din banii obtinuti i-au donat altora. Astfel la varsta pensionarii nu vor avea nimic in plus fata de ce au acuma. Asta ca sa nu mai vorbim de riscul ca la acea varsta, sa nu mai existe fonduri pentru a plati pensiile, pe fondul sporului natural cat mai mic si al somajului cat mai mare.
   Concluzia:
     Criza se datoreaza consumului excesiv prin creditare. Lumea a cheltuit in 2-3 ani tot ce va trebui sa plateasca in urmatori 10-35 ani. Orice noua creditare va adanci criza.
    Solutia:
  Investitii in active, adica in orice bunuri care te ajuta sa obtii profit de pe urma lor. Domeniile de activitate care vor avea cel mai mare succes in viitor si la care ne este foarte greu sa renuntam sunt: alimentele, sanatatea si viciile. 
   Astept sa imi confirmati aceste afirmatii si sa veniti cu argumente contra. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu