Cati m-au cautat ?

miercuri, 9 februarie 2011

PERLA

Valoarea unei perle este data de timpul petrecut pe fundul oceanului, nu pe o bijuterie din aur.
  Asa cum o perla isi capata valoarea pe fundul oceanului intr-o scoica, pornind de la un infim fir de nisip,ferita de lumina si nestiuta de nimeni ; asa si noi trebuie sa acumulam mai intai cat mai mult fara a ne face cunoscuti, pentru a putea fi demni sa stralucim candva alaturi de ceva sau cineva caruia sa ii dam un plus de valoare, asemenea unei perle de pe un inel din aur.
   Timpul si acumularea de valoare din oceanul de informatie care ne sta la indemana in carti sau prin intermediul internetului, ne va face ca la un moment dat sa fim descoperiti de cineva si sa fim pusi in valoare. Dar pana atunci nu insemnam nimic mai mult decat un infim bob de nisip fara valoare printre alte miliarde de fire de nisip de la fundul oceanului. Pentru a putea primi valoare trebuie mai intai sa avem norocul sa ajungem in acea scoica care sa ne finiseze. Cu alte cuvinte trebuie sa ne aflam la momentul potrivit in locul potrivit si cel mai importanta este sa ne dorim sa ramanem acolo pentru a putea deveni valorosi. Printr-o scoica trec sute daca nu mii de fire de nisip , dar numai unul ramane acolo si se transforma intr-o minunata perla. Deci sansa o au multi dar numai cativa o valorifica.
      Si nu in ultimul rand conteaza cat de mult timp reusim sa ramanem in acel loc , pentru a putea folosi toate resursele disponibile pentru a fi deosebiti. Odata ce am capatat valoare, nimeni si nimic nu ne mai poate lua inapoi ceea ce am obtinut, tot ceea ce poate sa faca este sa ne puna in valoare, alaturi de ceva asemanator de frumos.

     Cati oare isi doresc sa ajunga o perla si cati vor sa ramana doar un simplu bob de nisip?
   

2 comentarii:

  1. Imi place cum ai facut conexiunea intre valoarea unui om si traseul devenirii unui "bob de nisip", perla. Din pacate, noi oamenii (majoritatea), vedem doar "steaua" cand lumineaza si ne inchipuim ca ea a stralucit dintotdeauna. Nu ne gandim la greutatile, eforturile si la lupta dusa mereu cu tine insuti pentru a-ti depasi conditia si a ajunge Luceafar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa talmacire, si asemanatoare povestii de aici:
    http://ady-dordenaivitate.blogspot.ro/2011/01/dor-de-o-povestea-perlei.html

    RăspundețiȘtergere